Onko kalevalaisilla jäsenkorjaajilla potilasturvavakuutusta?

En tiedä miksi, mutta joillekin asiakkaille on tärkeää tietää, että heidän hoitajallaan on potilasvakuutus kunnossa. Ja kun näitä minultakin kysytään, vastaukseni on ei. Syykin on ihan simppeli: minulla ei ole potilasvakuutusta, koska en tee viralliseksi luokiteltua potilastyötä.

Kai sä voisit sellasen ottaa?

No tässäpä päästään jännän äärelle. En voi potilasvakuutusta nykyisellä koulutuksella ja toimenkuvalla edes saada, koska potilasvakuutuksia myöntävät suomalaiset tahot eivät tunnista kalevalaista jäsenkorjausta taikka muita täydentäviä hoitomuotoja, joten he eivät voi potilasvakuutusta siten myöntää.

No onpas vaikeeta.

Jep. Täydentävien hoitojen tekijöillä voi kuitenkin olla esim. vastuuvakuutus, mutta sen käytännön toimivuudesta tällaisessa hoitotyössä mulla ei ole omaa kokemusta.

No mitäs nyt sitten?

Näillä mennään. Ihan samalla tavalla teen työtäni kuin ilmankin potilasvakuutusta; parhaan kykyni mukaan ja asiakkaan parasta ajatellen. Kalevalaisessa jäsenkorjauksessa on se hyvä puoli, että hoitomuoto on niin hellävarainen, ettei potilasvakuutukselle ole ollut käytännön tarvetta.


© Aaltokorjaamo