Kuinka usein jäsenkorjaajalla kannattaa käydä?

“Kuinka usein jäsenkorjaajalla kannattaa käydä?” Tätä kysymystä kalevalainen jäsenkorjaaja kuulee todella usein, usein monta kertaa saman päivän aikana. Sinällään tässä on selvät “säännöt”, mutta eniten vaikuttaa hoidettavan tilanne.

Mikä ihmeen “viikon tauko”?

Kalevalaisen jäsenkorjauksen jälkeen pidetään pääsääntöisesti vähintään viikko taukoa seuraavaan hoitokertaan, oli se mitä manuaaliterapiaa tahansa. Tämä koskee siis myös esim. hierontaa. Hoidettu keho palautuu hoidosta noin viikon verran ja tuona aikana ei kannata sekoittaa kehon tilannetta entisestään. Tämä toimii myös toiseen suuntaan eli esimerkiksi hieronnan jälkeen on hyvä pitää viikko väliä ennen kuin tulet kalevalaiseen jäsenkorjaukseen.

Mikä on paras hoitoväli jäsenkorjaajalla käymiselle?

Jos hoidolla pyritään helpottamaan pidempiaikaisia ongelmia, tarvitaan hoitoja yleensä useampia. Hoitoja onkin hyvä ottaa kuuriluontoisesti sarjassa ja tällöin 1-2 viikon hoitoväli on yleensä optimi hoitotulosten kannalta. Keho ehtii palautumaan edellisestä hoidosta, mutta keho ei ehdi vääntäytymään vanhoihin jumeihin vaan seuraavassa hoidossa päästään jatkamaan mahdollisimman hyvästä tilanteesta.

Ensin korjataan, sitten ylläpidetään

Paras hoitosuhde lähtee liikkeelle ongelmista, joita saadaan korjattua hyvin ajoitetuilla hoidoilla. Tämän jälkeen siirrytään ylläpitovaiheeseen ja pyritään löytämään hoidettavalle pisin sopiva väli hoidoille. Ylläpitovaiheessa pisin sopiva väli voi vaihdella molempiin suuntiin, riippuen muun muassa hoidettavan tekemisistä. Välillä on esimerkiksi haravoitu lehtiä siinä määrin, että hoitoon tullaan hieman etuajassa

Ei pelkkää korjausta

Vaikka kalevalainen jäsenkorjaus kuulostaa siltä, että ensin pitää jonkin olla rikki, sopii kalevalainen erinomaisesti myös ylläpitoon. Kalevalaisella jäsenkorjauksella voidaan estää monen ongelman syntyminen ja tällöin paras hoitoväli saadaan hoidettavan omien tuntemuksien perusteella. Jotkut tykkää enemmän säännöllisestä hoitovälistä esim. 4 viikon välein, kun taas toiset alkavat varailemaan hoitoaikaa huomatessaan kehon kiristyvän jostain suunnasta.


© Aaltokorjaamo